Cabernet Moravia má ve vůni tóny sušených jahodových plátků a rybízového džemu. V chuti vystupují převážně kávové tóny. Dlouhou dochuť vína doplňuje aroma dubového dřeva, které víno získalo zráním v sudu. Vhodné podávat ke zrajícím bílým i plesnivým sýrům. Teplota podávání 13 - 15 ºC. Lahvováno v červenci 2022.
Barva | Červené |
---|---|
Zbytkový cukr | Suché |
Odrůda | Cabernet Moravia |
Ročník | 2020 |
Přívlastek | Pozdní sběr |
Objem láhve | 0,75 l |
---|---|
Vinařská oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Obec | Zaječí |
Trať | U Kapličky |
Alkohol | 13,5% |
Bezcukerný extrakt | 30,2 g/l |
Obsah kyselin | 5,5 g/l |
Zbytkový cukr | 2,4 |
Šarže | 74/20 |