Muškát moravský má květnatou vůni, připomínající muškátový oříšek, květ černého bezu a čerstvě utržený hrozen. Chuť je svěží, květnatě kořenitá s citrusy. Doporučujeme podávat k čínským úpravám drůbežího či vepřového masa. Teplota podávání je 9 – 11 ºC.
Barva | Bílé |
---|---|
Zbytkový cukr | Polosuché |
Odrůda | Muškát moravský |
Ročník | 2021 |
Přívlastek | Pozdní sběr |
Objem láhve | 0,75 l |
---|---|
Vinařská oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Obec | Zaječí |
Trať | Novomlýnský svah |
Alkohol | 11,5% |
Bezcukerný extrakt | 24,8 g/l |
Obsah kyselin | 7,5 g/l |
Zbytkový cukr | 14,5 |
Šarže | 39/21 |