Ve vůni se nám pozvolna odhalí tóny černého bezu, rybízového listu a broskve. V chuti nalezneme příjemné šťavnaté broskvové tóny. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 ºC.
Ocenění:
Zlatá medaile, Hradecký pohár vína 2025
| Barva | Bílé |
|---|---|
| Zbytkový cukr | Suché |
| Odrůda | Sauvignon |
| Ročník | 2024 |
| Přívlastek | Pozdní sběr |
| Objem láhve | 0,75 l |
|---|---|
| Vinařská oblast | Morava |
| Podoblast | Velkopavlovická |
| Obec | Zaječí |
| Trať | Plochovy |
| Alkohol | 12,5% |
| Bezcukerný extrakt | 21,3 g/l |
| Obsah kyselin | 6,1 g/l |
| Zbytkový cukr | 7,0 g/l |
| Šarže | 25/24 |