Aroma vína je tvořeno směsí kandovaného ovoce, kde nejvíce vystupuje pomerančová a cedrová kůra, s jemnou minerálností v závěru. Chuť je poutavá, přináší vše, co slibuje vůně. Vhodné k pstruhovi na másle, krémovým polévkám či k měkkým zrajícím sýrům typu Camembert. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 9 -11 ºC.
Ocenění:
Zlatá medaile, Galerie rulandských vín 2023
Zlatá medaile, podoblast Velkopavlovická - nominační soutěž pro Salon vín 2024
Barva | Bílé |
---|---|
Zbytkový cukr | Suché |
Odrůda | Chardonnay |
Ročník | 2022 |
Přívlastek | Pozdní sběr |
Objem láhve | 0,75 l |
---|---|
Vinařská oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Obec | Zaječí |
Trať | Novomlýnský svah |
Alkohol | 12,5% |
Bezcukerný extrakt | 24,0 g/l |
Obsah kyselin | 6,7 g/l |
Zbytkový cukr | 3,9 g/l |
Šarže | 44/22 |