Intenzivní buket je tvořen listy černého rybízu, květy bezu a citrusových plodů. Víno má příjemnou kyselinku a dlouhou dochuť s jemně minerálními tóny. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 ºC.
Barva | Bílé |
---|---|
Zbytkový cukr | Polosuché |
Odrůda | Sauvignon |
Ročník | 2023 |
Přívlastek | Pozdní sběr |
Objem láhve | 0,75 l |
---|---|
Vinařská oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Obec | Zaječí |
Trať | Nová hora |
Alkohol | 12,0% |
Bezcukerný extrakt | 23,8 g/l |
Obsah kyselin | 7,0 g/l |
Zbytkový cukr | 11,4 g/l |
Šarže | 17/23 |