Ve vůni se nám pozvolna odhalí tóny černého bezu, rybízového listu a heřmánku. V minerální chuti nalezneme příjemné šťavnaté broskvové tóny. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 ºC.
Ocenění:
Stříbrná medaile, Grand Prix Vinex 2024
Stříbrná mediale, Great American International Wine Competition 2024
Vítěz kategorie, Vinum Juvenale 2023
Zlatá medaile, Meditrina 2024
Barva | Bílé |
---|---|
Zbytkový cukr | Suché |
Odrůda | Sauvignon |
Ročník | 2023 |
Přívlastek | Pozdní sběr |
Objem láhve | 0,75 l |
---|---|
Vinařská oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Obec | Zaječí |
Trať | Plochovy |
Alkohol | 12,5% |
Bezcukerný extrakt | 23,6 g/l |
Obsah kyselin | 7,0 g/l |
Zbytkový cukr | 6,1 g/l |
Šarže | 31/23 |